Trenkovna.cz
Jaromírova 3, Praha2
Po - Pá: 11 - 19, So: 14 - 18
601 354 333

NÁVOD: Jak správně sladit ponožky s oblekem?

Třeba jste se nad tím nikdy nepozastavili, ale pravidla pro výběr ponožek, a jejich sladění a nošení s oblekem tak, abyste neporušili etiketu a nebyli ostatním pro smích, nemusí být vždy úplně očividná. 

Hlavní zásadou je nosit ponožky dostatečně vysoké tak, aby se vám neodhalilo lýtko, když si přehodíte nohu přes nohu. Co se týče barvy ponožek, měly by mít stejnou barvu jako kalhoty. Barevné ponožky, které nejsou sladěné s oblekem, mohou být ostatními považovány za nevhodné či dokonce směšné, na což byste si měli dát pozor především tehdy, pokud má váš zevnějšek působit obzvláště reprezentativně například při důležitém meetingu nebo jednání s klienty. 

Je samozřejmé, že se k obleku hodí jednobarevné ponožky – experimentovat s  veselými barvami, potisky a proužky, vám v tomto případě nedoporučujeme. Rovněž sportovní ponožky byste měli ponechat v šuplíku. Není podmínkou, že byste museli barvu ponožek sladit pouze s kalhoty – pokud situaci dokážete odhadnout, můžete také zvolit barvu kravaty. I při nošení stále platí hlavní zásada, že pohodlí by mělo být na prvním místě. Doporučujeme vám si tedy zakoupit pohodlné ponožky, které splňují uvedená doporučení a ve kterých se budete cítit příjemně tak, že o nich ani nebudete vědět. 

Spřízněné produkty

SklademPánské ponožky PHUSECKLE kostkované
Pánské ponožky PHUSECKLE kostkované
92 Kč